Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

Divi или Elementor 2020

divi-ili-elementor-2020

Divi или Elementor?  Това е един от най-трудните въпроси, на които трябва да си отговорите преди да започнете да инвестирате във вашият бъдещ сайт. Divi и Elementor са двата най-популярни и най-добри билдъри за WordPress в наши дни. Милиони сайтове от цял свят ги използват и честно казано няма да сбъркате при своя избор, независимо кой от двата билдера ще предпочетете.

И двата WordPress билдера са подходящи за разработването на съвременни, красиви и бързи сайтове, но има няколко съществени разлики между тях, на които ще обърнем по-задълбочено внимание в тази статия.

Съдържание

Divi и Elementor прилики

Както вече споменахме Divi и Elementor са двата най-известни билдера за WordPress в наши дни. Използват се от милиони хора по цял свят, предлагат уникални функционалности и имат много високо ниво на защита и добра поддръжка.

Визуален Интерфейс

Двата редактора предлагат уникалната възможност да изграждате своя сайт чрез визуален интерфейс, позволяващ Ви лесно и бързо да поставяте различни елементи на вашата страница и да коригирате тяхното съдържание. Това е изключително полезно, удобно и бързо решение и позволява дори на начинаещите разработчици на сайтове бързо и лесно да изграждат красиви и функционално страници.

За да добавяте различни елементи в Divi, трябва само и единствено да кликнете на плюс бутона във вашият визуален редактор и той ще Ви отвори прозорец с различни елементи, всеки от които има своето уникално предназначение и функционалности. Тези елементи в Divi се наричат модули и имат изключително много и разнообразни опции за стилизиране.

Elementor от своя страна разполага с голям сайдбар от лявата си страна, в който се намират елементите му и ви позволява лесно и бързо да изберете желания от вас елемент и да го издърпате във визуалната част на сайта. След като добавите желания от вас елемент, може да кликнете върху елемента и в лявата част на екрана ще видите неговите настройки.

И двата визуални редактора работят много лесно и интуитивно и е въпрос на личен вкус и избор кой би бил по подходящ за вас.

Опции за стилизиране

И двата билдъра разполагат с десетки опции за стилизиране, до който имате пълен достъп. Разбира се, има леки разлики между двата редактора, но като цяло и с двата редактора ще имате пълната свобода да стилизирате всеки елемент по вашият сайт изцяло по ваш вкус. По наше мнение не може да се избере по-добрият редактор за стилизиране, тъй като и Divi и Elementor предлагат стотици начини за анимации, ефекти, цветове, форми и всичко това може да бъде стилизирано изключително лесно.

Функционалности за изграждане на темплейти с Divi

Както Elementor така и Divi поддържат функцията drag & drop на елементи, която Ви позволява лесно и бързо да създавате своите страници. Освен това обаче вие имате възможност да създавате свой темплейти, които да използвате на различни места. За да създадете темплейт с Divi трябва да използвате Template модула, чрез който лесно и бързо може да създадете различни елементи за вашите страници като например header, body, footer.

Изграждане на темплейти с Elementor

Ако искате да коригирате темплейт с Elementor, трябва да влезете във визуалният редактор, където имате възможността да използвате различни джаджи, динамично съдържание и много други опции.  След като създадете вашият темплейт вие ще имате възможността да го използвате на всяка страница или публикация, на която желаете.

Поддържане на клик с десен бутон

И двата билдера поддържат опцията за клик с десен бутон, който отваря допълнителни настройки към елемент или секция. Изключително удобна и интуитивна функция, която липсва при голяма част от останалите WordPress билдъри.

Разлики между Divi и Elementor

След като поговорихме за приликите, нека да поговорим малко повече и за различките между двата билдъра. Elementor поддържа една функция, която липсва в Divi и тя е попъп билдър. Попъп билдъра Ви позволява да създавате различни изкачащи елементи, които може да добавяте към желана от вас страница.

Всичко по тях може да бъде коригирано от към текст, цветове, картинки и е много удобно в случай, че искате да наблегнете на продукт или услуга във вашият сайт.

Divi от своя страна няма тази функционалност, но въпреки това може да постигнете подобно поведение чрез използването на допълнителен плъгин, който се казва Divi Overlays.

Тема и Плъгин версии

Както Divi, така и Elementor имат възможност да бъдат закупени в две версии – пълната версия включваща цялата тема Divi или Elementor, както и плъгин версия, позволяваща Ви да използвате техните функционалности в друга WordPress тема.

Лейаут Паковете на Divi срещу Темплейтите на Elementor

Лейаут паковете в Divi или темплейтите в Elementor представляват готови и професионално стилизирани страници, които имате възможност да използвате на готово във вашият сайт. След като ги добавите трябва само да коригирате съдържанието, текст и снимки и вашият сайт е готов.

В случай, че изберете Divi ще имате достъп до 154 лейаут пака, включващи над 1100 различни темплейти за страници, които може да използвате.

Ако се спрете на темплейтите на Elementor, ще имате възможност да използвате още повече и по-разнообразни темплейти, защото неговите темплейти не са разделени в различни лайаут пакове, а всеки темплейт е уникален за себе си. Така може да използвате различни темплейти за различните си страници и да ги пригодите по ваш собствен вкус.

Скорост

Скоростта е изключителен важен фактор за всеки сайт. Колкото по-бърз е сайта толкова по-доволни ще са както вашите клиенти и посетители на сайта, така и търсещите машини като Google.

Тестове, правени на два сайта при едни и същи технически условия и хостинг показват, че сайта изработен с Elementor има много малка преднина в своята скорост спрямо Divi, но въпреки това не смятаме, че това е достатъчно за да наклони везните в негова полза.

Цени и Заключение

Като говорим за цена задължително трябва да обърнем внимание на факта, че Elementor предлага своя безплатна версия, която обаче е с доста лимитирани функционалности.

Divi от своя страна няма безплатна версия и ако искате да я използвате ще трябва да заплатите за нея.

Цените за Elementor започват от 49$ за 1 сайт и стигат до 199$ за 1000 сайта.

Тук цената на Divi е 89$ на година или 249$ за доживотен лиценз, като и двата варианта Ви гарантират използването им на неограничен брой сайтове.

Ако имате нужда от изработка на онлайн магазин, бизнес уеб сайт или искате да изведете бизнеса си на следващо ниво, не се колебайте да се свържете с екипът на Уеб Графика чрез контактната форма.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност