Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

TikTok за бизнеса: Реклама в TikTok

tiktok-за-бизнеса-маркетинг-в-tiktok

TikTok с повече от 500 милиона активни потребители по целия свят, предоставя огромна възможност за рекламодателите. Не само, че TikTok надмина Twitter и Snapchat по популярност, но също така е доста по-малко наситен с реклами от по-старите си колеги. Визуалното приложение, което позволява на потребителите да редактират и споделят 15-секундни видеоклипове с вградени филтри, ефекти и музика, наистина разтърси света на маркетинга с безпрецедентната си вирусност.

Съдържание

Маркетинг в TikTok

Платформата е чудесна възможност за бранд реклами. Неговите активни потребителски номера вече изпреварват Twitter и Snapchat и са по-малко наситени с реклами от другите социални мрежи, тъй като все още са сравнително нови.

В началото на 2019г. TikTok пусна бета версия на своята рекламна платформа. От тогава гиганти, като Nike и Apple Music използват рекламата на TikTok, за да популяризират своите продукти с уникални и забавни реклами.

Всъщност рекламирането в TikTok предлага уникални формати и опции за насочване, когато се използва ефективно, да ви помогне да получите достъп до един от най-доходоносните и труднодостъпни групи потребители

Колко струва рекламата в TikTok?

Рекламите в TikTok се състоят от изображения и видеоклипове в хоризонтални, вертикални и квадратни формати. За да улесни рекламодателите, тази мрежа предлага инструмент, наречен Video Creation Kit, който включва видео шаблони и изображения, които можете да персонализирате със собствените си изображения. В допълнение, той също има повече от 300 безплатни опции за фонова музика.

Друг полезен инструмент е Автоматизирана творческа оптимизация, която ви позволява да качвате до 10 изображения, 5 видеоклипа, 5 рекламни текста и един призив за действие. След това системата ще ги комбинира помежду си, за да създаде множество реклами. След това инструментът ще тества тези реклами и ще използва най-ефективните комбинации.

Освен това, можете също да използвате инструмента „Целева страница към видео“, който улавя висококачествени изображения от всеки URL адрес на целевата страница, който му дадете, и след това автоматично комбинира тези изображения с музика за създаване на видеореклами.

Видове реклами в TikTok

Приложението предлага няколко опции в своята платформа, от които рекламодателите могат да избират:

  • In-Feed Video: Кратки видеоклипове, поставени в долната част на органичните резултати в TikTok. Тези реклами пренасочват към вашия уеб сайт или приложение. Средно те струват минимум 25 000 долара на кампания.
  • Brand Takeover: Този тип реклама ще се появи незабавно, когато потребител отвори TikTok. След това, може да бъдете пренасочени към вътрешна или външна връзка – към друг видеоклип в TikTok или към външен сайт или приложение.
  • Hashtag Challenge: Можете да си партнирате с маркетинговия екип на TikTok, за да създадете спонсорирано # хаштаг предизвикателство, което насърчава потребителите да споделят съдържание в TikTok от името на вашият бранд.
  • Branded AR Content: Рекламата се появява като брандирано съдържание, стикери и друго 2D/3D/AR съдържание, което потребителите на TikTok да използват във видеоклиповете
  • Custom Influencer Package: Рекламата се появява като част от спонсорирано съдържание, създадено от потребител на TikTok с влияние на вашия пазар.
видове-реклами-в-tiktok

TikTok в цифри

Ако погледнем броят на изтегляния на приложението, то платформата несъмнено има огромно преимущество на пазара. TikTok,  дори се класира пред по-утвърдени приложения като Instagram и Facebook.

Според нивата на ангажираност в приложението също са високи. Това е важно да се има предвид, когато решавате дали да използвате TikTok в маркетинговата си стратегия в социалните медии.

В крайна сметка всичко зависи от вашите цели, но имайте предвид процента на ангажираност в допълнение към високата гледаемост и популярност.

#1 TikTok

На първо място по брой изтегляния на приложението се класира TikTok, със своите 850 милиона изтегляния към 2020г. и над 2.5 милиарда месечно активни потребители.

#2 WhatsApp

С повече от 2 милиарда потребители в 180 страни , WhatsApp е най -популярното приложение за съобщения в света и лидер на пазара във всички страни, надминавайки конкурентите си Facebook и Instagram в пъти.

#3 Facebook

Facebook за първи път достигна един милиард месечни активни потребители през октомври 2012г. и прескочи двата милиарда активни потребители почти пет години по-късно през юни 2017г.

#4 Instagram

С приблизително 1 милиард активни потребители месечно , Instagram принадлежи към най-популярните социални мрежи в света. Приложението за споделяне на социални снимки е особено популярно в Индия и в САЩ, които имат съответно 180 милиона и 170 милиона потребители на Instagram.

Don't Make Ads. Make TikToks. Make a New Trend. Make it Interesting.

Топ практики за реклама в TikTok

И най-накрая, ако сте готови да започнете да рекламирате в TikTok! Ето няколко полезни съвета за оптимизиране на рекламите Ви и за тяхната ефективност.

  • Разгледайте раздела за вдъхновение на TikTok в техния уебсайт, за да видите как други марки са успели да намерят успех в платформата
  • Когато стартирате реклама във формат Brand Takeover е особено важно да използвате изображения с висока разделителна способност Не забравяйте да изпълните рекламните спецификации на TikTok
  • Съсредоточете се само върху една подканваща фраза, като например изтегляне на вашето приложение или използване на код за остъпка във вашият уеб сайт, но не и двете едновременно
  • И както винаги, не забравяйте да тествате различни креативни елементи и насочване, за да подобрите рекламата си в TikTok. Тестването е най -добрият начин да проверите дали различните тактики работят

Заключение

Към днешна дата ТіkТоk e eднa oт нaй-пoпyляpнитe coциaлни платформи в cвeтa, след Іnѕtаgrаm пo oтнoшeниe нa бpoя нa aĸтивнитe пoтpeбитeли. Haй-голям брой пoтpeбитeли ТіkТоk пeчeли oт Индия. На второ място най-голям пазарен дял заема Kитaй, последван от САЩ.

Надяваме се, че статията ви е била полезна и ще ви помогне да се потопите рекламният свят на TikTok! Не забравяйте да я споделите с вашите приятели! При нужда от консултация относно вашият уеб сайт или онлайн магазин, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма. Ще се радваме да отговорим на всеки ваш въпрос или пък да работим по съвместен проект.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност