Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

WordPress 5.5 Beta1, CMS, Уеб дизайн

wordpress-5.5-е-вече-достъпен

WordPress 5.5 и нейната първата Beta версия на е вече достъпна за тестване от 07.07.2020г. Очаква се в новата версия да бъдат подобрени сериозни грешки, проблеми с функционалността и дори уязвимости в сигурността. Разработчиците, които желаят да тестват новите функционалности и подобрения могат да изтеглят бета версията от тук или да инсталират WordPress Beta Tester.

Съдържание

Нова функционалност на Gutenberg във версия 5.5

Редакция на вградените изображения – новият ъпдейт позволява корекции, като изрязване, мащабиране и завъртане директно от блоковете с изображения

Block patterns – добавени са нови блокови модели, а някой от тях са включени по подразбиране

Визуализация на различни устройства – визуализация на съдържанието от различни устройства и в различна разделителна способност

Инсталация и внедряване на third-party блокове директно от новата директория с вградени блокове

По-добро и по усъвършенствано редактиране:

  • Елегантен Drag&Drop блок
  • Модификация на няколко блока наведнъж
  • Милтиселекция и редакция на няколко блока
  • И нен а последно място, по-добра производителност

Градиентен фон – наборът от инструментите за редакция и дизайн на темите е разширен и вече блоковете могат да имат градиентен фон, както колони, групи, медии и текст.

Повече видове измервания – едно от най важните допълнения включени в новата версия, което ще улесни доста голям процент от графичните редактори, със създаването на персонализирано мултимедийно съдържание са доплънителните видове измервания, като EMS, REMS, VH, VW и др.

XML Sitemap

Край на допълнителните плъгини за създаване на карта на вашият уеб сайт. В WordPress 5.5 Beta 1 XML Sitemap ще бъде включена и активирана по подразбиране, като по този начин сайтовете ще бъдат по-оптимизирани за търсачките и ще се избегне ниският рейтинг на сайта от неправилно конфигурирана карта на сайта. По подразбиране в XML sitemap ще бъдат включени началната страница, персонализираните публикации, страниците и др.

Освен това файлът robots.txt, изложен от WordPress, ще бъде извличан от индекса на Sitemap.

Автоматични актуализации за плъгините и темите

Друг интересен ъпдейт, които е включен в новата версия е автоматичната актуализация на  инсталираните плъгини и теми, така е имате пълен контрол обновяването.

Lazy-loading изображения

Новата версия на WordPress вече ще включва вградена поддръжкка на изображенията, които се зареждат бавно или така наречените “Lazy-loading images”. Те няма да се зареждат докато потребителите не се приближат до тях, а това от своя страна ще улесни всички интернет доставчици, всички потребители и хостинг провайдъри, както и хората които хостват сайтовете си на по-нисък хостинг план.

И още..

  • Плъгините и темите вече могат да се актуализират и чрез ъплоуд на ZIP файл
  • Увеличен контрол и управление на redirect_guess_404_permalink ()
  • Обновени са библиотеките PHPMailer, SimplePie, Twemoji, Masonry

В ядрото на WordPress са добавени възможностите и новостите от десет версии на плъгина Gutenberg. 

Разгледайте всички функционалности на всяко издание 7.5 , 7.6 7.7 7.8 , 7.9 , 8.0 , 8.1 , 8.2 , 8.3 и 8.4.

Ако имате нужда от безплатна професионална консултация относно вашият WordPress уеб сайт, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност