Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

Защо да изберете WordPress за вашият сайт?

защо-да-изберете-wordpress-за-вашият-сайт

WordPress е безплатен софтуер с отворен код, който всеки може да изтегли и използва. А както знаем в днешни дни, онлайн присъствието на всеки един бизнес е от изключително важно значение за неговото развитие и успех. Това да имате уебсайт Ви нарежда пред всички ваши  конкуренти, които нямат и по този начин вашите клиенти успяват бързо и лесно да се свържат с вас и да се възползват от вашите услуги.

Всъщност избора на правилната платформа за вашият сайт е ключов момент, който внимателно трябва да бъде разгледан, преди да се впуснете в инвестиране на време и средства за изработката на вашият сайт.

Има много платформи и различни системи, които може да използвате за да постигнете крайната си цел, но най-добрият избор несъмнено е WordPress.

Съдържание

Използването на WordPress не е безсмислено. Има причина толкова голям процент от уеб сайтовете в мрежата да са изработени именно с тази платформа.

Защо да изберем WordPress?

WordPress е най-използваната платформа  за управление на съдържание в света. Около 70% от всички сайтове в света са изработени на WordPress.
Точно поради този факт, разработчиците на тази система за управление на съдържание отделят изключително сериозно внимание на сигурността, скоростта, функционалността и най-вече лесното менажиране на сайта и информацията в него.

Софтуерът е безплатен и с отворен код

Да точно така, WordPress е безплатен. Абсолютно безплатно може да направите вашият уебсайт и дори да го хостнете в WordPress.com.

Разбира се, използвайки базовите функционалности на WordPress както и неговите безплатни теми дават сравнително ограничени възможности, но хубавото е, че към него има разработени стотици хиляди теми и плъгини, които дават възможността използвайки ги да постигнете почти всичко, за което може да се сетите.

Разнообразие от теми и плъгини

Както вече споменахме, има огромно разнообразие от теми и плъгини, които са разработени специално за WordPress и използването им дава възможността на вашият сайт да има всяка функционалност, за която може да се сетите, както и най-подходящата за вашият случай визия на сайта.

Без значение дали искате да направите сайт за вашият бизнес, за хотела на приятел, онлайн магазин или платформа за обучения, WordPress дава тази възможност, чрез различни допълнения, които лесно могат да се имплементират в него.

WordPress предлага страхотна поддръжка

Поради огромната си популярност, WordPress има страхотна поддръжка и стотици хиляди хора, които го използват. В над 99% от случаите бихте успели да намерите решение на всеки проблем с едно търсене в Google.

wordpress-поддръжка

Лесна инсталация и управление на съдържанието

Платформата е направена така, че да се инсталира изключително лесно. Инсталацията на нов сайт отнема не повече от 20 минути и може да намерите стотици видео уроци как да го направите сами.

Интерфейса му е лесен, приятен и интуитивен и Ви позволява лесно и бързо да създавате страници със съдържание, публикации, менюта и различни елементи във вашият сайт.

Използва интуитивни билдъри

WordPress темите, използват изключително интуитивни и лесни за използване билдъри, които Ви позволяват да построите вашата страница с различни елементи, като просто използвате Drag & Drop функции, поставяте различни блокови елементи по вашата страница и редактирате тяхното съдържание. Дори без да имате никакви познания по уеб програмиране вие бихте могли да изградите своята уеб страница.

Оптимизиран за различни устройства

Всички теми са оптимизирани за различни устройства и гарантират това, че вашият сайт ще се показва перфектно както на телефон, така и на таблет и десктоп.

WordPress в бърз

WordPress е сравнително бърз и при правилна изработка и последваща оптимизация на скоростта на уебсайта, бихте могли да постигнете изключително приятен user experience и мигновено зареждане на страниците.

Киберсигурността и WordPress

Както вече споменахме по-горе факта, че над 70% от всички сайтове в света ползват WordPress  говори и за това, че той е изключително сигурен.

Разработчиците му полагат много усилия за да защитят системата и да я направят на практика непробиваема и ако вие имате изградени навици за разумното й използване, инсталирате и използвате само платени разширения и теми, в 99% от случаите не бихте имали проблеми със сигурността.

SEO оптимизиран

CMS платформата има разнообразни интеграции с плъгини, позволяващи Ви да направите добра SEO оптимизация на вашият сайт и по този начин, той да се показва по-напред в резултатите на Google. Това е от изключително важно значение, защото е доказано, че 90% от потребителите, които търсят в мрежата не отварят втората страница, а се спират на резултат от първата.

Интеграция с други платформи

Поради голямата си популярност, всички сериозни платформи имат лесни интеграции с WordPress и по този начин Ви дават възможността да интегрирате техните функционалности във вашият сайт изключително лесно. Без да е нужно да сте програмист или да пишете стотици редове код.

Заключение

В заключение бихме казали, че WordPress е най-подходящият избор за вас, ако имате нужда от сигурен, надежден, бърз и лесен за поддръжка и изработка уебсайт.

WordPress има силни последователи по целия свят. Някои разработчици биха предпочели да използват други платформи, но това често е свързано с изучаване на определени кодиращи езици и хвърляне в по-малко удобни за потребителя среди. 

Що се отнася до блогърите, собствениците на фирми, разработчиците с клиенти и професионалистите в електронната търговия, WordPress е правилният избор. Вие не само имате пълен контрол над вашия сайт, но получавате големи предимства, като плъгини, теми, безплатни инструменти и пълна медийна поддръжка.

Надяваме се, че нашата статия ви е била полезна! Ако съдържанието ви е харесало и сте научили нещо ново, не забравяйте да я споделите с вашите приятели! При нужда от консултация относно вашият WordPress сайт, и вашите WordPress плъгини, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма. Ще се радваме да отговорим на всеки ваш въпрос.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност