Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

Защо трябва да бъдем онлайн ?

Защо трябва да бъдем онлайн?

Съдържание

Онлайн? Какво означава да присъстваме в дигиталното пространство? Съвременните технологии играят една от водещите роли в ежедневието, а Интернет несъмнено заема водеща позиция. Без да излизате от дома си, можете да направите покупка, да слушате музика, да гледате филм, да се запознаете с работата на художници или фотографи, да поръчате храна у дома, да кандидатствате за работа и т.н. Затова повечето предприемачи решават да създадат сайт, тъй като това значително опростява взаимодействието с потребителя.

Ако искате да изведете бизнеса на ново ниво, постоянно увеличавате потока от клиенти, да подобрявате имидж компонента на компанията или просто имате творческа професия и искате да покажете свои собствени творби на феновете си, определено трябва да помислите за създаването на собствен уеб сайт.

Преди да стартирате вашиият уеб сайт, задайте си следните въпроси: 

  • Каква ще бъде вашата аудитория;
  • Защо ви е необходим;
  • Защо трябва да бъде успешен
  • Какъв бюджет може да отделите;

Отговорите на въпросите по горе ще ви помогнат да се насочите и движите в правилната посока. Все пак уеб сайтът трябва да бъде интересен и полезен не само за вас и вашите клиенти, но и за много други хора. Само сайтовете с голям трафик могат да бъдат успешни и да донесат реална печалба на собственика си. 

Още на етапа за обмисляне на тематиката на уеб сайта, трябва да изградите ясна и точна маркетингова и дигитална стратегия за себе си – как точно ще печелите от него. Разбира се, ако създадете онлайн магазин за продажба на стоки или услуги – в този случай няма специални въпроси, които да си зададете. 

Но ако ще създавате блог, тоест само за читатели, трябва да сте максимално внимателни и ясно да изчислите всичко предварително, за да разберете как публикуваното полезно съдържание ще ви донесе приходи и печалби.

Информация за вашата компания

Уеб сайтът е място, където можете да публикувате подробна информация за компания , услуги, условия за поръчки и услуги, контакти и детайли. Сайтът ще информира вашите клиенти целогодишно, ден и нощ, 24/7 за всички промени, нововъведения, промоции и т.н. 

Уеб сайта ви може да бъде посочен във визитки, в разговор, в рекламни материали, в различни бизнес портали и търсачки. Публикуването на информация в сайта, която не може да бъде поставена под друга форма на традиционна реклама е лесно и достъпно до всички ваши клиенти. Промяната на информацията в сайта е много проста. 

Придобиване на клиенти

Уеб сайтът е мощен инструмент, с който можете да привлечете потенциални клиенти и да опростите първоначалния процес на поръчка на вашите услуги или продукти. Потенциалните клиенти, използващи директории и търсачки, използващи ключови думи, ще намерят сайта, ще се запознаят с услугите и условията и може да искат да станат ваши клиенти. 

За посетителите ще бъде лесно да попълнят специален формуляр за кандидатстване в сайта и да посочат своите данни и желания за услугата в него. Формулярът за кандидатстване автоматично ще бъде изпратен по електронна поща до отговорния мениджър за обработка, одобрение и изпълнение.

Ниво на обслужване на клиентите

Уеб сайтът е инструмент за работа със съществуващи клиенти . С него можете да осигурите на клиентите достъп до Интернет, разнообразна информация. Както за новите услуги, така и за ефективността на съществуващите услуги. На сайта можете да създадете специална секция „Въпроси и отговори“, която ще събира най-често задаваните въпроси на клиентите и квалифицирани отговори на тях.

Обмен на информация

Уеб сайтът е инструмент, който помага на служителите и ръководителите на компании да работят много по ефективно. Ако поставите документи, задачи, отчети и друга информация на сайта, тогава ръководителите на компании ще имат възможността да имат достъп до необходимата информация от всяка точка на света, където има компютър и интернет връзка. А служителите, разположени в различни офиси, ще получат достъп до обща корпоративна информация.

Вашата визия

Наличието на уеб сайта показва техническия напредък на компанията и спазването на изискванията на времето.

Въз основа на горното можем да заключим, че необходимостта от сайт се формира въз основа на редица предимства: 

  • популярността на марката;
  • ефективно привличане на нови клиенти;
  • увеличаване на стабилните поръчки и печалби;
  • подобрено взаимодействие и комуникация с потребителите;
  • възможност да покажат на голям брой хора своята креативност и да споделят мисли;

В заключение можем да категорично да заявим, че в днешно време всяка компания, огранизация или по-малка фирма, която желае да вземе максимума от своят бизнес трябва да притежава собствен уеб сайт и да бъде онлайн.

Ако имате нужда от изработка на онлайн магазин, бизнес уеб сайт или искате да изведете бизнеса си на следващо ниво, не се колебайте да се свържете с екипът на Уеб Графика чрез контактната форма.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност