Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

Как да изберем перфектното име за нашата фирма?

как-да-изберем-перфектното-име-за-нашата-фирма

Съдържание

Изборът на перфектното име за нашата фирма може да бъде стресиращ процес. Необходимо е да изберете име, което да е ефективно и ако е възможно да включва, както вашите ценности, така и отличителните характеристики на вашата компания.

В тази статия ще разгледаме правилният начин по който да изберем подходящо име за нашата фирма и какво да направим, за да сме сигурни, че спазваме официалните правила, независимо дали сте едноличен търговец или дружество с ограничена отговорност.

Първо впечатление

Когато избирате име на фирма, имайте предвид, че то ще действа като първо впечатление за вашия бизнес. Искате името на вашата фирма да предаде правилното усещане и послание. Независимо дали се опитвате да прехвърлите в името вашият професионализъм или нещо забавно и различно. Първото впечатление също така трябва да работи във всички среди, включително вашия уебсайт, маркетинг и надписи.

Произношение и правопис

Само помислете колко пъти ще предоставяте своите данни по телефона! Сега помислете за потенциалното си бизнес име. Лесно ли се произнася? Ще разберат ли хората какво казвате? И лесно ли се пише? Опитайте се да изберете име, което е запомнящо се и лесно за произнасяне.

Отразявайте това, което правите

Не забравяйте и да помислете за име, което отразява вашата дейност или услуга. По този начин много бързо ще стане ясно какво представлява вашият бизнес пред потенциални клиенти. Това може да помогне и по отношение на оптимизацията за търсачки (SEO), където можете да се възползвате от наличието на ключови думи в името на вашата фирма. Но правете това само ако вашият бизнес няма вероятност да се промени и да предлага различни услуги в бъдеще.

Помислете за бъдещето

На първо място имайте предвид бъдещето развитие на вашата компания, когато избирате име за вашия бизнес. Има ли вероятност да се разшири вашата дейност? Ще предоставяте ли допълнителни услуги в бъдеще? Изберете име, което няма да искате да промените през следващите десет години. Не избирайте нещо, което ще стесни или ограничи растежа ви. Освен това трябва да изберете  име, което няма да бъде актуално, така че избягвайте думи и фрази, които могат да излязат от модата.

Търговски и корпоративни имена

Знаете ли, че можете да изберете официално „фирмено име“, но можете ли да изберете „търговско име“, което да представлява това фирмено име? Това означава, че можете да изберете нещо съвсем корпоративно за действителното си официално име, но да създадете търговско име, което е креативно или по-кратко и по-сладко. Трябва да сте сигурни, че сте посочили вашето търговско име / фирмено име във всички маркетингови материали, включително вашия уеб сайт.

Бизнес в чужбина

Ще търгувате ли в чужбина? Ако е така, проверете дали името на вашия бизнес не означава нещо обидно на друг език. Не искате да се ограничавате, преди дори да сте започнали, така че проверете повторно значенията на други езици.

Дублиране на имена

Трябва да се уверите, че избраното от вас име на фирма не е същото или подобно на вече съществуващо такова. Направете справка за свободно име в Търговският регистър.

Изисквания и документи за регистрация

Регистрацията на име на фирма има своите спецификации и изисквания. За да регистрирате вашата фирма в Търговският регистър трябва да следвате определени правила:

  • Името на фирмата трябва да се регистрира на кирилица, не на латиница
  • Възможно е да се използват символите точка (.) и тире (-)
  • Името  на фирмата трябва да съответства на вашата дейност и сферата в която ще работите т.е. да не е заблуждаващо.
  • Име да е свободно за регистрация
  • Търговското име да съдържа ЕТ, ЕООД, ООД, АД и производни
  • Едноличните търговци  да ползват имената си  в името на фирмата

Налице са и други специфики за регистрация на фирма, но ви препоръчваме да се консултирате с юрист, преди да впишете търговското дружество в Търговския регистър.

Генератори на бизнес имена

Използвайте някой от безплатните генератори на бизнес имена, които могат да ви дадат креативни идеи, за да намерите възможно най-доброто име за вашата фирма. Допитайте се и до вашите бизнес партньори, колеги, приятели и семейство и следвайте тези съвети, за да намерите перфектното име за вашият бизнес и вземете възможно най-доброто решение.

име-за-нашата-фирма-namelix

Може би най-добрият генератор на бизнес имена, които генерира кратки и запомнящи се имена, посредством ключови думи.

Онлайн генератора Namelix използва изкуствен интелект за генерирането на уникални имена за вашият бизнес.

Алгоритъмът му е самообучаващ се и след всяко търсене дава още по-добри резултати и препоръки.

име-за-нашата-фирма-namesnack

Напълно безплатният генератор Namesnak е също толкова мощен инструмент, които извежда подходящи имена на фирми.

Въведете вашите ключови думи Namesnak ще ги комбинира с други популярни ключови думи, за да намери алтернативни идеи.

Намерихте име, което харесвате?Платформата ви предоставя възможност да генерирате и стилно лого за вашата фирма.

име-за-нашата-фирма-looka

Всичко, което трябва да направите, е да въведете вашата ключова дума в лентата за търсене и да генерирате име за вашата фирма или бранд.

Можете също така да генерирате имена на фирми по абстрактна идея или определена индустрия.

Също така генераторът Looka проверява автоматично и за свободни имена на домейни, като улеснява целият процес.

име-за-нашата-фирма-namemesh

Друг отличен генератор на бизнес имена е Namemesh, които е фокусиран върху домейните.

Все пак, можете да го използвате и за генериране на безброй идеи за имена на вашата фирма или търговска марка.

Инструмента е гъвкав и лесен за използване и е свързан с компанията за хостинг и домейни Bluehost, за да улесни целият процес.

име-за-нашата-фирма-nameboy

Още един безплатен генератор на бизнес имена, фокусиран изцяло върху .com домейните.

Той ви дава възможност да генерирате не само бизнес имена ,а и имена на блогове, подкасти и др.

Nameboy има приятен, прост и лесен за използване потребителски интерфейс, които показва селекция на домейни от първо ниво, които са на свободни, както и създадени имена на фирми за вас..

Заключение

Създаването на страхотно бизнес име е творчески процес. И както при всяко творческо занимание, изборът на перфектното име може да отнеме часове, дни или дори седмици. Отделете толкова време, колкото ви е необходимо.

Не забравяйте, че името на вашия бизнес ще нарисува картина в съзнанието на клиентите за това кой сте, какво правите и как го правите. Искате първото впечатление да бъде ангажиращо нали?. За това изберете име на вашата фирма, което не само отговаря на критериите за добро име, но се корени в основите на вашия бизнес.

Използвайте инструментите, съветите и ресурсите, които сме включили в тази публикация, и потърсете творчески принос от други членове на вашия екип или хора от социалните ви кръгове, ако работите сами, за да генерирате имена, от които наистина сте доволни.

Надяваме се, че нашата статия ви е била полезна! Ако съдържанието ви е харесало и сте научили нещо ново, не забравяйте да я споделите с вашите приятели! При нужда от консултация относно вашият онлайн бизнес, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма. Ще се радваме да отговорим на всеки ваш въпрос.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност