Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

Най-добрите WordPress плъгини 2021

Най-добрите WordPress плъгини 2021

WordPress е фантастична CMS платформа за изграждане на собствен блог, портфолио или уеб сайт за електронна търговия. Неговите плъгини и инструменти са безброй и могат да ви помогнат да създадете професионално изглеждащ сайт, наблюдавайки ефективността му и неговото развите, а можете да го направите още по-добър, като инсталирате допълнителни плъгини, за да добавите нови функционалности.

Съдържание

1. Yoast SEO

Ако имате собствен WordPress сайт, Yoast SEO е един от най-ценните инструменти, който трябва да инсталирате. Yoast SEO е може би един от най-популярните WordPress плъгин, които несъмнено се е доказал през годините. Независимо дали сте разработчик или го използвате за професионална SEO оптимизация за вашите клиенти, Yoast е авторитетен инструмент, които несъмнено ще ви помогне да оптимизирате вашият блог, корпоративен сайт или онлайн магазин и да ги направите наистина видими за търсачките. 

Yoast SEO се инстралира и настройва наистина лесно на всеки един WordPress сайт. Със сигурност може да се заяви, че това е един от най-използваните, удобни и функционални SEO плъгини и има безплатна версия!

Има възможност да закупим премиум опции, като например мениджър на пренасочванията (където може да препратим неработещи и стари връзки, чрез 301 пренасочване, без да променяме ръчно .httaccess файла), оптимизация за няколко ключови думи за определена уеб страница (не е сигурно обаче, че е добра идея да го правим) и на последно място – поддръжка с приоритет.

Това различава платената от безплатната версия, но както се вижда, най – важните функционалности идват при нас съвсем безплатно. Yoast предоставя възможност много лесно да контролираме заглавията и мета описанията, да задаваме целеви ключови думи за оптимизация, да следим колко често сме ги използвали в други страници, както и да управляваме и настройваме картата на сайта си (sitemap).

Свали от тук: Yoast SEO

2. Elementor

Elementor е един от най-популярните и интуитивни WordPress плъгини за изграждане на сайтове за WordPress с над три милиона активни инсталирания. Той предлага неограничени възможности за персонализиране чрез просто плъзгане и пускане и повече от 90 изключителни джаджи.

Той се предлага с ексклузивен набор от инструменти, който позволява пълен контрол над всички важни компоненти на уебсайта, като заглавки, долни колонтитули, менюта, публикации в блогове и други елементи. Освен това Elementor подобрява потребителското изживяване, като позволява добавянето на целеви страници, изскачащи прозорци, анимации и формуляри.

В допълнение към многобройните естествени функции на Elementor, той се поддържа допълнително от голяма екосистема от функции на трети страни, вариращи от теми, шаблони, приспособления и други.

Със своя изчистен дизайн и без изисквания за кодиране, Elementor предлага най-доброто изживяване за изграждане на сайтове за физически лица и фирми от всякакви размери.

Свали от тук: Elementor

3. Smart Slider 3

Smart Slider е първокласен слайдер, предлаган като WordPress плъгин и разширение Magento. Той спечели огромна популярност в WordPress общността поради широкия набор от функции и лекотата на използване.

Smart Slider 3 улеснява създаването на персонализирани слайдери, като добавя опции за почти всичко. Стрелките за навигация, персонализираните шрифтове, паралакс фонове, местоположението на плъзгача (добавяне на полета), добавяне на медийни слоеве, бутони за вмъкване, преходи на слайдове и още много, като използвате падащите менюта в плъгина.

Свали от тук: Smart Slider 3 

4. Mailchimp

Mailchimp (който стартира с цена от $ 9.99 на месец, въпреки че има и безплатен план), е  доминиращият WordPress Плъгин в имейл маркетинга сегмента и последователен избор на почти всеки разработчик.

Mailchimp дава възможност на бизнеса да се развива в правилна посока, чрез безпроблемния контрол, широка гама от шаблони и мощни функции за интеграция и автоматизация. Сега компанията разширява своя опит, за да обхване и други аспекти на маркетинга за малкия бизнес, включително автоматизация и функционалност за управление на взаимоотношенията с клиенти (CRM).

Последните издания на Mailchimp се разшириха и към търсенето и хостинга на имена на домейни, както и към дизайна на уебсайтове и те запазиха всичко в познатата си продуктова рамка. Тази гама от нови услуги със сигурност ще накара Mailchimp да се открои достатъчно, за да привлече клиенти от нови целеви аудитории, но това също така означава да прецените дали вашата организация наистина се нуждае от цялата тази нова функционалност.

Свали от тук: MailChimp

5. Monsterinsights

MonsterInsights е най-добрият плъгин на Google Analytics за WordPress. Над 2 милиона професионалисти използват приставката, включително известни компании като Microsoft, FedEx, PlayStation и Bloomberg.

MonsterInsights ви позволява да настроите Google Analytics в WordPress, без да редактирате код или да наемате разработчик. Използвайки отчетите на таблото за управление на MonsterInsights, можете да видите всички важни данни от Google Analytics направо в административната панел на WordPress.

Не само това, но се предлага с разширени функции за проследяване, като проследяване на събития  веднага. Можете също така да проследявате най-добрите партньорски връзки, повечето изходящи връзки с кликване или популярни файлове за изтегляне, използвайки MonsterInsights.

Свали от тук: MonsterInsights

6. Wordfence

Повечето атаки на сайтове на WordPress се извършват от ботове, програми, написани от хакер, за да извършат атаки към тях. В много случаи големи групи ботове или ботнети атакуват едновременно хиляди сайтове. Хакерите понякога се насочват ръчно към сайтове с висока стойност, което им позволява да вземат по-нелепи решения как да атакуват и да избегнат откриването.

Ако използвате WordPress и сте били хакнати, можете да използвате Wordfence, за да почистите голяма част от зловредния код от вашия сайт. Wordfence ви позволява да сравнявате вашите хакнати файлове с оригиналните основни файлове на WordPress и оригиналните копия на WordPress теми и плъгини в хранилището. Wordfence ви позволява да видите какво се е променило и ви дава възможност да поправяте файлове с едно щракване и да предприемате други действия.

Свали от тук: Wordfence

7. UpdraftPlus

С над един милион активни инсталирания, WordPress плъгина UpdraftPlus е оценен, като най-популярната приставка за архивиране на данните от вашият WordPress сайт. На него се доверяват над 3 милиона потребители на на WordPress, включително някои големи имена, като NASA, Microsoft, CISCO и др. Неговият лесен за използване интерфейс и усъвършенствани инструменти го правят идеалният избор за всички, начинаещи и напреднали експерти.

Свали от тук: UpdraftPlus

Надяваме се, че нашата статия ви е била полезна! Ако съдържанието ви е харесало и сте научили нещо ново, не забравяйте да я споделите с вашите приятели! При нужда от консултация относно вашият WordPress сайт, и вашите WordPress плъгини, не се колебайте да се свържете с нас чрез контактната форма. Ще се радваме да отговорим на всеки ваш въпрос.

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност