Адрес
жк.Студентски град 64,
София, България
Контакти
hello@web-graphica.bg
Тел: +359 89 443 3785
Назад

Защо Google My Business е важен за бизнеса?

Защо Google My Business е важен за бизнеса?

Google My Business е най-посещаваната платформа на Google, които държи повече от 95% от пазарния дял на търсачките. Създаването на профил в Google My Business е важен начин за привличане на нови клиенти към вашия бизнес чрез Google Търсене и Google Карти.

Съдържание

Какво е Google My Business?

Google My Business е платформа на Google. Тя ви позволява да предоставите подробности и снимки на вашия бизнес, включително вашето местоположение, услуги и продукти.

Създаването на този безплатен профил е чудесен начин да увеличите видимостта си в услугите на Google. Информацията от вашия бизнес профил в Google може да се появи в Google Търсене, Google Карти и Google Пазаруване.

Google Business Profile е достъпен само за фирми, които имат контакт с клиенти . Това включва фирми с физическо местоположение (като ресторант или магазин) и фирми, които предоставят услуги чрез срещи с клиенти на други места (като консултанти или водопроводчици).

Ако имате бизнес само онлайн, ще трябва да се придържате към други инструменти на Google като Google Ads и Google Analytics .

Къде можем да видим профилът в Google My Business?

Опитайте да потърсите бизнес в Google. Например, потърсете Студио Уеб Графика. Малкият профил от дясната страна на резултатите от търсенето е профилът ни в Google My Business.

Google My Business профил

Той предоставя на онлайн потребителите оперативна информация за вашия бизнес, публикации и клиентски отзиви, наред с други подробности. Въпреки че по-голямата част от тази информация вече е на вашия уеб сайт, Google My Business индексира предоставеното от вас съдържание.

Безплатен ли е Google My Business?

Да, Google Business Listing е безплатен. С акаунт в GMB можете да се свързвате с клиенти в платформите на Google. Когато се използва правилно, GMB може да ви помогне да увеличите приходите си и да предостави ценна информация за вашата клиентска база.

Защо имате нужда от акаунт в GMB?

Ако нямате акаунт в Google My Business, пропускате възможността да генерирате повече трафик и бизнес и да се отличите в Google. С Google My Business можете да управлявате външния вид на вашата компания в резултатите от търсенето с Google тоест профилът ви гарантира, че клиентите получават подходяща информация за вашата компания, когато достигнат до вашия бизнес в Google или търсят термини, свързани с вашите продукти или услуги.

Google My Business може да ви помогне:

  Достигате и се ангажирате целевия си пазар безплатно
  Установите своя авторитет със страхотен бизнес профил
  Спечелите доверие от клиенти си
  Увеличите трафика и продажбите си
   Разпознаваемост на вашият бизнес

Приблизително 80 процента от всички търсения се извършват в Google. Това означава, че вашият целеви пазар разчита на първата страница на Google, за да намери продуктите и услугите, от които се нуждае. Ето защо създаването на акаунт в GMB е толкова важно.

Как потребителите използват Google My Business?

Потребителите използват Google My Business по редица причини, като например:

 • За да разберат работното време на даден бизнес
 • За да получат упътвания до местен бизнес или да намерят неговия адрес
 • За да се обадяте на местен бизнес, без да е необходимо да посещават техния уеб сайт
 • Да пишат и четат отзиви
 • За да разгледат снимки на даден бизнес и неговите продукти/услуги
 • За да посетят бизнес уеб сайта на конкретен бизнес
 • За извършване на онлайн резервации
 • За да видят наличните продукти и услуги

Как да си създадем профил в Google My Business?

Стъпка 1: Регистрация на акаунт

Влезте в страницата на Google My Business от тук и направете своята регистрация, като попълните данните си. Не забравяйте да използвате сигурна и надеждна парола за вашият акаунт.

Стъпка 2: Влезте с вашият акаунт в Google My Business

Влезте във вашият акаунт, ако не разполагате с Gmail акаунт при регистрацията, Google ще ви подкани да си направите такъв. При регистрацията отбележете типа на профила – „За управление на бизнеса ми“.

Стъпка 3: Въведете името на вашият бизнес

Въведете името на вашият бизнес като се уверите, че изписвате името правилно и използвате главни букви.Това е първото впечатление за клиентите и бихте искали да сте сигурни, представянето ви е положително.

Регистрация в Google My Business

Стъпка 4: Въведете типа на вашият бизнес

Въведете категория на вашият бизнес, като изберете от падащото меню. Google дава възможността да добавите още категории след регистрацията. Изборът на основната ви категория е много важен, защото определя къде и кога ще се показвате при търсения в Google. Търсачката се грижи изцяло за уместността, така че ако потенциален клиент търси „италиански ресторант“, но вие сте пицария, може да не се покажете в търсенето. Ако клиентът търси „Най-добрата пицария близо до мен“, тогава ще имате много по-голям шанс вашият бизнес профил да се покаже в резултатите от търсенето. 

Категория на бизнеса в Google My Business

Стъпка 5: Въведете вашият бизнес адрес

Тук е мястото, където ще въведете своя бизнес адрес, така че Google да може да потвърди, че вашият бизнес съществува. Не използвайте фалшиви адреси или адреси на които няма да може да получите пощенска картичка за потвърждение на вашият бизнес.

Google My Business адрес

Стъпка 6: Попълване на данните за вашият бизнес

Добавете телефонният си номер, вашият уеб сайт, работно време, снимки, лого и т.н. Уверете се, че тази информация е правилна, тъй като може да подведете потенциалните си клиенти.

Стъпка 7: Потвърждаване на бизнеса

Една от най-важните стъпки при създаването на вашият бизнес профил в Google My Business. Според Google, за да управлявате вашата бизнес информация в Търсене, Google Карти и други, трябва да потвърдите бизнес обявата си. Процесът на проверка помага на Google да се увери, че информацията за вашия бизнес е точна и че само вие, собственикът или мениджърът на бизнеса, имате достъп до нея.

Стандартни методи за потвърждаване:

 • Телефон или SMS
 • Имейл
 • Видеозапис
 • Видеообаждане на живо
 • Пощенска картичка

Най-честият метод за потвърждаване е с пощенска картичка от Google, която ще бъде изпратена в срок от 14 дни на посоченият физически адрес, така че се уверете, че той е правилен. 

Потвърждаване на бизнеса в Google My Business

Заключение

Създаването на акаунт в Google My Business изисква минимална поддръжка, след като стартира. Ако нямате време, можете потърсите някой от нашите маркетингови специалисти, който да ви помогне с Google My Business. Така или иначе, ние знаем, че Google My Business не е актив , който искате да имате, а е необходим за вашия успешен онлайн бизнес . Резултатите от търсенето с Google стават все по-стабилни, с полета за отговори, свързани въпроси и дори резултати, които се появяват в падащото меню с предложения. Ползите, които Google My Business създава за местните фирми, само нарастват. Регистрирайте своя профил днес, за да стартирате вашият успех днес!

Нашият сайт използва бисквитки. Политика за поверителност